Un punct de pornire si idei pt cei interesati de eficienta, de continutul structural al unei sobe si de aspectul acesteia in spatiul ambiant.

Vizualizari site

DESCRIEREA biomasei

Energia biomasei se referă la energia produsă prin descompunerea materialelor organice, cum ar fi gunoiul de grajd şi a deşeurilor culturilor de recoltare sau prin arderea, oxidarea lemnului.
Energia lemnului este stocată în timpul de creştere a copacului. Este o sursa regenerabila.
Arderea(descompunerea) eficienta a lemnului se produce in sobele care se folosec de focare performante de "Bio" sau "Eco", care produc emisii scăzute şi mai puţină risipa de energie.
Arderea completa are loc in partea superioara a focarului unde gazele de lemn emanate din  partea inferioara  ard. Cu ajutorul  adausul excesului de aer in diferite zone a focarului si in conditii optime in aceaste  zone de ardere se ating  temperaturi de 900-1100 grd C .
Acumularea pe termen lung a caldurii radiante in sobele cu acumulare se poate realiza prin folosirea zidariei refractare la interior si ceramice (cahle,caramizi ceramice, placa ceramica, etc)   care ofera o baza speciala pentru absorbirea calduri şi radierea lenta spre mediul ambiant.
biomassza.jpg
IMG_2452.JPG
Csomor Cs.Árpád

Consultanta si informatii
soberustice@gmail.com

Tel: 0754661733
Atestat de sobar.
Stove maker.

Stove maker.

Constructor sobe, seminee, focare,cuptoare, intretineri-reparatii.
Copyright © soberustice.com
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one